2013. október 17., csütörtök

Sith II. Szöveg Elemzés

Sziasztok!


Úgy döntöttem, hogy kaptok tőlem egy kis apróságot, hogy a dolgok mögé lássatok! Fogadjátok sok szeretettel a Sith II. című számom teljes elemzését! :)




"Szarkasztikus a szöveg, ez nem szar klasszikus,
Drasztikusan basz ki, ha már nem vagy plasztikus!"

Az első két sor egy jellegzetes kezdés tőlem, amivel utalok arra, hogy aki nem formálható, ergo, nem nyitott a fejlődésre, arra nincs szükség ebben a "szakmában", mivel a fejlődés az egész élet alapja is.

"Ha szembejövök veled, inkább baszki fuss,
Mert enyém a birodalom, tudod a galaktikus!"

Ezt gondolom nem kell különösképpen ecsetelnem. Egy kis egozásról van szó ebben a részben, csak a miheztartás végett, plusz itt kezdek tartalmilag belemerülni a szám alapkoncepciójába, a Star Wars univerzumba.

"Vágod? (Pijú-Pijú) Han Solo előtt lövök!
Ha baszkódol velem szimplán hangszóró erőt lökök!"

Ennek a résznek több háttere is van. Egyrészt a Star Wars fanatikusok nyilván ismerik a "Ki lőtt előbb?" rejtélyt, ami Han Solo és Greedo között alakult ki az Új Remény című részben, a többieknek elmondanám, hogy ez a jelenet nagy vitákat okozott a rajongók között, mivel az eredeti és a felújított változatban is teljesen máshogy történik a dolog. Nos, a válasz: Én lőttem előbb! :)











A másik háttérinfó pedig egyfajta tisztelgés, Mikee Mykanic előtt, ugyanis ez a két sor és a következő kettő az Ő, jól bevett hosszú rímes módszerét próbálja imitálni. (Mikee által hitelesítve!:))

"Hat szóló előtt, kölyök, megiszok egy Qui Gon gin-t,
Juice-al! Majd blúzban, a Hoth-on se fázok kint!"

Itt ugye még tart az előbb említett hosszú rímtechnika, azonban ebben a két sorban van még egy tisztelgés méghozzá Snoop Dogg - Gin and Juice c. száma előtt! A vége pedig egy egyszerű utalás arra, hogy ha beiszol, akkor a hideg se hat meg.

"Úgy eláztok, mint Lukenak az X-szárnyúja,
Mikor a Dagobah-n belesüllyedt a kátyúba!"

Ez szintén Star Wars, egy kis oltással fűszerezve. Volt az a jelenet, mikor az ifjú padawan Luke elment megkeresni Yoda mestert, a Dagobah bolygóra és az X-szárnyúja belesüllyedt a mocsárba. Nos, ha én oltalak Titeket, Ti is kb. úgy süllyedtek majd el szégyenetekben... :)

" 'Na oszt, jaú lesz a szellőző?' Haver a rák tudja!
Majd R2-D2 az elemzést átfutja!
'Csak be ne lőjjenek!' Be vagyok már állva,
Egy kicsi zöld csávó, hívott meg egy jó pipára!"

Ez a rész a Halálcsillag elcseszett "szellőzőjére" utal, amit ugye egy egyszerű "belövés" képes volt szétrobbantani, minden egyéb erőlködés (vagy erőlökés? :)) nélkül. Plusz kitérek Yodára, akinek a járóbotja olyan természetes anyagokat tartalmaz és bont le a szervezetben rágás közben, ami serkenti az agyműködést (George Lucas által alátámasztva. lsd. David West Reynolds - Star Wars 1. Rész Képes Enciklopédia, Panemex / Grafo1999), szóval igazából ilyen alapon füvezhetne is. :)

"'Koordináta?' Szopd ki már ha nem tudod,
Menjünk Mos Eisleyra! Egy csápos kurvát megdugok!"



Ehhez csak ennyit fűznék hozzá... :)

Aztán ugye jön a karc rész, amiben az érdekesség nem az, hogy ráüvöltözök mindenféle baromságot, hanem, hogy 100%-ig Star Warsból kiszedett hangokból lett összerakva, mint például Yoda (Beware of the Dark Side!), Vader (Don't underestimate the force!), vagy Chewbacca (Wreaaaaah! :)) hangja.


És már jön is a második verze:

"Beindul a halálsugár, ha lemásolsz hallás után!
Olyan hülyén nézel ki,mint Darth Sidious alvás után,
Smink nélkül! (Wreeeeaaaaah!)"

Ez egy gyönyörűen kivitelezett oltásnak sikerült, igazából nem is teljesen tudom, hogy hogy lehettem ennyire elborult állapotomban.:)
Ugye itt azokat nem csípem éppen, akik nagyra vannak a másoktól lopott szövegeikkel, szerintem ezt nem is kell ecsetelnem. A második rész pedig a túlsminkelt, tipikus pláza- és divatpicsáknak szólt, akik reggelről úgy néznek ki, mint egy üreges arcú zombi. A wookie üvöltés a végén pedig, az ilyen fejektől való meglepettségem kifejező eszköze, jelen esetben...


"Itt épül a klónsereg,
Mert a celeb világban kilyukadtak az óvszerek!
'Túl nagy a fénykardom! Nem bírok a végével!'"

Ez szerintem szintén egy olyan dolog, amit nem kell kifejeznem. Mindenhol sablonsztárok, akik sablonokat csinálnak a sablonfiatalságból, megszülik a sablongyerekeiket, akik sablonosan sablonok lesznek, és a végén mindegyik sablonos halált hal egy sablonosan legyártott szertől...

"Hát barátom, nincs mit tenni sötét vagy, mint Darth Vader,
Csak agyilag, oly ratyi vagy, hogy 3PO is kibelez,
(We Doomed!) Téged a homo-gram is kijelez!"

Szintén egy kifinomult oltogatósdi. Gondolom Darth Vader sötétségét nem kell kielemeznem, hisz Ő a legsötétebbek legsötétebbike és ezt mindenki nagyon jól tudja. Kivéve, aki agyilag sötét. :)
A C-3PO-s téma már kicsi magyarázatra szorul. Ugye, tudni illik, hogy ez a robot alapvetően protokoll-droidként funkcionál, ergo semmi égadta köze nincs a harchoz, sőt mi több Ő az első olyan "élőlény", aki ha csatára kerül a sor, sipítozva menekülni kezd és itt jön a csavar! Mert vannak olyan ratyi emberek manapság, akiket még ez a droid is simán kibelezne. A homo-gram pedig egy egyszerű szójáték, ahol a hologram kezdetét kicseréltem a homoszexuális kezdetére :)

"Na gyerünk, igyekezz, mer' berobbansz, mint Alderaan,
Azt hittem,hogy soha nem lesz nálad nagyobb szar, de van,
Még ezrével! Ez négyel fel titeket, elmémmel
Extrémen megspékelt rím, egységek vesztével!"

Ismét egy apró célozgatás a tehetségtelen ifjaknak, Alderaan ugyanis Leia hercegnő bolygója és a lázadók egyik főbolygója volt, aminek a felrobbantását Darth Vader végignézette magával Leiaval is a Halálcsillagról.
Magyarul, ha tovább szerencsétlenkedtek végignézhetitek a saját bukásotokat ;)
Ennek a résznek a második felében, pedig megcsillogtatom rímelési technikám, ugyanis az első két szóra rímel szinte minden a következő két sorban.

"Lézerfejszével aprítalak halomra,
Mielőtt feljutnál a Millennium Flakonra!
Javaslatomra, ...hagyd el a bolygót,csá!
Mer' minden sorom téged, merőben bojkottál!"

És itt a verze lezárása, a kegyelemdöféssel. A lézerfejsze, azoknak szól, akik lézerkardnak hívják a fénykardot (ami alapvetően Lightsaber, pontos fordításban FÉNYSZABLYA, magyarosítva fénykard!), a második sorban pedig egy szarkasztikusra vett poén található, ami a Millennium Falcon elferdítése. Ezt azért akartam mindenáron beletenni, mert azzal a ronccsal mindig csak a baj volt :)
A végére pedig stílusosan elpaterolom a bolygóról, azokat, akik nem idevalóak.  :)

Itt szintén jön a karc, a már említett hangokkal, majd a dal végén még elsütök egy apró szójátékot:
"Ez itt a Masah dala, ez nem az Amidala." és jöhet a stáblista,

meg a "The End."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése